It hung again today. is annoying, twice a coincidence, three times… four times — product released before it is ready!

  • 2006-03-24 13:00-16:00: on charger until it reported “fully charged”
  • 2006-03-24 17:30-17:45: cycled home with it.
  • 2006-03-25 10:00: plugged into the PC, downloaded data and restarted PC. Edge goes off and will no longer power on. Windows now reports “Replace device.”
  • 2006-03-25 18:30: Edge finally turns on, but the battery is now flat and it turns itself off in under a second.
  • 2006-03-27 09:00-12:00: on charger until it reports “fully charged”.

Edge was completely flat and took 3 hours to recharge after only fifteen minutes use last Friday!

  • 2006-03-27 00:30: use at lunch time (00:30 total)
  • 2006-03-27 00:15: use riding home (00:45 total)
  • 2006-03-28 00:15: use riding to work (01:00 total)
  • 2006-03-28 10:00: succesful upload
  • 2006-03-28 00:15: use riding home (01:15 total)
  • 2006-03-29 00:15: use riding to work (01:30 total)
  • 2006-03-29 10:00: succesful upload
  • 2006-03-29 00:15: use riding home (01:15 total)
  • 2006-03-30 00:15: use riding to work (01:30 total)
  • 2006-03-30 10:00: succesful upload. I believe the PC was then restarted with the Edge connected to the USB cable.
  • 2006-03-30 18:00: Edge no longer powers on, no “charging” message or other display when plugged into the charger. Pressing “mode” and “reset” brings it back to life.
  • 2006-03-31 00:15: use riding to work (01:45 total)
  • 2006-03-31 10:00: succesful upload, power now down to 3 bars.
  • 2006-03-31 14:00: sent off support email to Garmin in the US.
  • 2006-03-31 18:00: Edge won’t power on. Reset via “mode” and “reset” buttons, only one bar of power left and device cannot lock onto satellites.
  • 2006-04-01: approx. two hours on the charger to recover from a supposed 1hr 45 minutes use (from a quoted 12hour battery life).